Патриотичната фондация Нашият дом е България подготвя пасхален концерт  -

...
Патриотичната фондация Нашият дом е България подготвя пасхален концерт  -
Коментари Харесай

Нашият дом е България подготвя пасхален концерт Мост на небесата за четвърта поредна година

Патриотичната фондация " Нашият дом е България " приготвя пасхален концерт  - " Мост на небесата ", за четвърта поредна година.

 

Спектакълът по случай Възкресение Христово, празника на Св. Константин и Елена, на Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската писменост по традиция ще се състои до естествения феномен Божия мост, край врачанското село Лиляче. А датите на тазгодишното мероприятие са цели две - 7 и 8 юни (петък и събота).

 

В празничната стратегия на концерта в гората пред мистичната каменна статуя, ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от профилирано художествено осветяване.

 

Зрителите ще станат очевидци на един спиращ дъха достоверен пасхален концерт с истински светлинни детайли в композиция с невероятната естествена атмосфера на откритата сцена под звездното небе. 

 

" Мост на небесата " представя най-ценното, което имаме, и по тази причина искахме да го представим – словото, фолклора, хубостта на шевицата и на нашата просвета и писмеността, която ни е дадена от светците, споделя арх. Пламен Пламенов Мирянов - идеолог освен на концерта, а и на цялата фондация " Нашият дом е България ".

 

Билети ще могат да бъдат закупени напълно скоро в мрежата на Ивентим.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР